hayvanlara test yapmayan ürün tercihleri

Merhabalar, bloguma hoşgeldiniz :) 

Sizi youtuberlar gibi karşıladım :) 

Bugün Ocak'ın 8'i ve Ankara'ya gram yağmur veya kar yağmadı bu sene. (yalan olmasın geçenlerde bir çiselemişti ama onu saymıyorum) Yaza büyük bir kuraklık bizi bekliyor gibi hadi hayırlısı... 
Baya bir süredir sizlerle paylaşmak istediğim bir konuya değineceğim bugün: 'hayvanlar üzerinde test yapan markalar. '

Son yıllarda dünyada ve ülkemizde hayvanseverlik oldukça artmaya başladı gibi görülse de, aslında hep vardı artan şey; sosyal medya ve sevgiyi bu yolla göstermeye çalışma. Bana bazı paylaşımlar biraz yapay ve amacını aşan boyutta gelse de (örneğin; hayvanları çok sevdiğini söyleyen fakat insana karşı gayet duyarsız bir tavır içerisinde olan) insanların bu yol aracılığıyla minik dostlarını hatırlayıp kapılarının önüne bir kap su ve yemek koymalarını ya da hayvanlar için yasal düzenlemeler getirilmesi için imza kampanyaları düzenlemelerini önemli bir bilinçlenme olarak görüyorum. Bireyler bilinçlenecek ki toplumlar da gelişme gösterecekler. 

Bilinçlenmeler arttıkça bireyler ilk olarak kendilerine dönüyorlar ben ne yapabilirim nasıl daha az zarar veririm dünyaya ve hayvanlara diye. Aslında zararı minimuma indirmenin yollarından belki de en kolay olanı günlük kullandığımız ürünlerde değişiklikler yapmak. (yanlış anlaşılmasın kimseye vegan veya vejetaryen olun demiyorum zira ben de değilim ama biz yüzümüzü boyayacağız, bakım yapacağız diye ya da kaz tüyü ürünler kullanacağız diye başka canlıların eziyet çekmesi de çok adil gelmiyor) Bu söylediğim kişisel olarak araştırma yapıp yönelimlerinizi değiştirmenizi içerdiğinden ilk etapta zor gibi görünebilir ama en azından komple olmasa da olabildiğince yapmaya çalışabilirsiniz. 

Kadın olsun erkek olsun (erkekler minimal de olsa kullanıyorsunuz şimdi inkar etmeyin :) ) kozmetik kullanıyoruz. Günlük kullandığımız ürünlerin ne kadarı hayvanlar üzerinde test yapıyor biliyor musunuz? Ya da ne kadarından vazgeçip yerine alternatifini bulabilirsiniz hiç düşündünüz mü? 
Kendi adıma kullandığım ürünler ne yazık ki komple cruelty free değil ama bu konuyla ilgilenmeye başladığımdan beri satın almalarımda daha dikkatli olmaya çalışıyorum. Konu ile ilgili bilgi alabileceğiniz birsürü yerli ve yabancı site var. Bunlardan en bilinenleri yabancı olarak www.crueltyfreekitty.com  yerli olarak da www.etiksecimler.com 
Ayrıca mesela alışveriştesiniz o anda merak ettiğiniz bir marka var hemen girip bakabileceğiniz benim kullandığım ve kullanımı çok rahat bir uygulama var, adı bunny free. 


merak ettiğiniz bir markayı yazıyorsunuz


o da size sonuçları getiriyor



mesela clinique ve onun kozmetik olan markası estee lauder hayvanlar üzerinde test yapıyor.

başka bir marka deneyelim rastgele;


bu da hayvanlar üzerinde test yapmayan bir marka wet n wild


uygulamada markaları liste halinde görme seçeneği de var siz buradan ayarları seçip komple bir döküm şeklinde inceleyebiliyorsunuz.




Tabii ki benzer başka applicationlar ve siteler mevcut. Siz de deneyip günlük hayatta uyguladıklarınızı ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar