the punisher -dizi incelemesi-

Merhabalar,

Daha yeni başladığım fakat hemen de bitirdiğim (şaşırmayın hemen sadece 13 bölüm zorlasanız iki akşamda biter yani!) bir dizi The Punisher ile ilgili olabildiğince spoiler vermeden yorum yapmaya çalışacağım size.


The Punisher Marvel' a ait bir Netflix dizisi. Bayadır reklamı yapılıyordu Netflix tarafından. Yayın tarihi bir türlü belli olmamıştı, en sonunda Kasım 2017 sonuna doğru yayınladılar. Daha önce bir film uyarlaması ve video oyunu da yapılmıştı (2004-2005 yıllarında) dolayısıyla beklenti tavan yapmıştı.
Ama görünen o ki beklenildiğine değmiş. Birçok kişi övgüyle bahsediyor ve olumsuz yorumlar çok az. Türü aksiyon-macera. Imdb puanı (bence fazla ama) şu an için 8.9



Tavsiyem The Punisher'ı izlemeyi düşünüyorsanız öncelikle Daredevil'ı izleyin. The Flash ve Arrow kadar iç içe girmiş olmasa da The Punisher aslında Daredevil'in bir yerden sonra devamı gibi. Fakat bana sorarsanız The Punisher, Daredevil kadar iyi değil. Baş sebebi Jon Bernthal'ı ne kadar çok yerde izlersem izleyeyim bir türlü alışamamış olmam. İkincisi baş kadın karakteri Dinah'yı canlandıran Amber Rose Revah'ya da ısınamamam. Üçüncüsü dizinin konusu itibariyle ne tamamen siyah ne de tamamen beyaz olabiliyorsunuz, yani hem haklı buluyorsunuz hem haksız, hem seviyorsunuz hem nefret ediyorsunuz. (Mesela Lewis karakterini boğasınız geliyor ama bir şekilde de anlamaya çalışıyorsunuz) Ne de olsa Punisher dediğimiz adam aslında bir katil ama intikam için işlediğinden bütün cinayetlerini kimilerine etik dışı gelmiyor hatta doğru geliyor. Dördüncüsü evet aksiyon olarak iyi ama Daredevil daha iyi hatta daha da iyileri var.


Gelelim nasıl bağlanıyoruz Punisher'a;

Her ne kadar kurguda birtakım boşluklar bırakılmış olup o kısımları kendiniz doldurmanız gerekse de Frank'in sürekli flashbackler yaşayıp karısını çocuklarını hatırlaması içinizi parçalıyor, David ile Frank'in ilişkisi de enteresan. Ayrıca Westworld'de de görüp tanıdığımız baya ciddi bir hayran kitlesine sahip Ben Barnes, The Punisher'da yine rahatsız edici bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. İlaveten Daredevil'de görüp sevdiğimiz Karen Page'i de zaman zaman görmeniz mümkün. Eğer daha önce bilgi sahibi değilseniz, sadece bu dizi ile başladıysanız olayları takip etmekte zorlanabilirsiniz. Yukarıda da tavsiye ettiğim gibi Daredevil'ı önce izleyebilir ya da öncesinde biraz okuyup bilgi edinebilirsiniz.

Bol dizili günler :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar