havuçlu cevizli kek, nam-ı diğer "ıssız adam keki" tarifi

Merhabalar,

Instagramdan birçok mesaj aldığım ve tarifi sorulan ıssız adam kekimin tarifini paylaşacağım bugün sizlerle. Paylaşmadan önce hemen belirteyim bu tarif benim mutfak okuluna gittiğim dönemde kullandığımız profesyonel tariflerden olduğundan her şey gramlıdır. Ben zaten üç bardak un beş bardak şeker gibi ya da göz kararı verilen tariflerden çok hoşlanmam, zira herkeste farklı sonuçlar verebiliyor. Profesyonel mutfaklarda her şey gramlıdır. Gramajların önemi kadar önemli bir diğer konu da hazırlanış şeklidir. O yüzden burada size bütün detaylarıyla yapılış aşamalarını vereceğim. 



Malzemeler:

un (240 gr)
şeker (240 gr
yumurta (6 adet)
tereyağı (240 gr)
kabartma tozu (12 gr)
tuz (5 gr)
likit vanilya (3 damla)
rendelenmiş havuç (250 gr)
ufalanmış ceviz (150 gr)

Hazırlanışı:

Bütün malzemelerimizin oda sıcaklığında olduğundan emin olduktan sonra tereyağını ve şekeri mikserimize alıp homojen bir krema kıvamına gelene kadar çırpın. 
Krema kıvamına geldikten sonra mikseri düşük hıza alıp kırıp hazırladığınız yumurtaları karışıma yavaş yavaş ekleyin. Herhangi bir kesilmeyi ya da homojenliğin bozulmasını engellemek için bu işlemi yavaşça yapın. 
Sıra unu, kabartma tozunu, tuzu ve vanilyayı eklemede. Bunları da karışıma mikser yavaş modda çalışırken azar azar ekleyin. 
Son olarak rendelenmiş havucu ve ardından da cevizi ekleyin. (Bu kısmı spatula yardımıyla fold etmenizi (karıştırmanızı) tavsiye ederim. )



Önceden yağladığınız bir kaba veya silikon bir pişirme kabına alın karışımınızı. Pişireceğiniz kalıbı ağzına kadar doldurmayın. 2/3 oranında doldurun ki kabarma payı vermiş olursunuz böylece. (Bu arada benim pembe dilimli silikon kabım da çok soruldu. Yeni almadım onu da en az 5 yılı vardır ama yanlış hatırlamıyorsam Tantitoniden almıştım. 
Hazırladığınız kek karışımını önceden 180 derecede ısıttığınız fırınınıza alın. (Tavsiyem bu tür kek gibi ürünleri fanlı pişirmeyin, statikte olsun ayarı) Ortalama 25-35 dakikada pişiyor. Ama kendinizi dakikaya göre ayarlamayın. Ürününüz pişerken yakınlarda takipte olun. Ufak bir çubukla içinin pişip pişmediğini kontrol edin. 
Veeee kekimiz hazır 😊😊😊



Umarım beğenirsiniz. Bu tür tarifler istiyorsanız bana yorum bırakabilir ya da instagram hesabım dilifeful dan iletişime geçebilirsiniz. 

Sevgiler. 



Yorumlar

Popüler Yayınlar