better call saul - breaking bad - dizi incelemesi

Gelelim kombine yazımıza 😂 Bir önceki yazımda bahsetmiş olduğum ikili yazım işte budur 😁 Dördüncü ve sizlerle çok paylaşmayı istediğim diziye de artık başka bir şey ayarlayacağım. 



Bu iki birbiriyle bağlantılı diziyi birarada değerlendireceğim. Çünki bilmeyenler için söyleyeyim Better Call Saul, Breaking Bad'in öncesindeki olayları anlatıyor. Dolayısıyla birarada değerlendirmek en doğrusu diye düşünüyorum. 



Breaking Bad
Yılı: 2008. Toplamda 5 sezon olup, 2013 yılında final yaptı. 
Yapımı: Amerikan 
Süre: 49 dakika
Türü: suç, dram, korku
Imdb puanı: 9,5 (dolayısıyla Imdb'nin top 100 listesinde kendisi)

Better Call Saul
Yılı: 2015
Yapımı: Amerikan
Süre: 46 dakika
Türü: suç, dram



Breaking Bad'i hala izlemeyeniniz varsa açın izleyin lütfen (rica ediyorum 😂). Yani benim için çok önemli hayatımın dizilerinden biri diyemeyeceğim ama kült dizilerden biri olması itibariyle türü size çok hitap etmese de izleyebilirsiniz. Zira ben de bittikten baya bir sonra izledim diziyi. Çok sürükleyici mi hayır! Yer yer çok sıkıcı bir hale gelebiliyor. Ama biteli 5 yıl olmuş hala adından bahsettiriyor. Konusu ise kısaca özetlemek gerekirse; kimya öğretmeni ve ailesiyle orta halli bir hayat süren Walter White'ın, öleceğini öğrendikten sonra, ailesine bir şeyler bırakabilmek için, kafayı sıyırıp uyuşturucu üretmeye başlamasını ve sonrasında yaşananları anlatıyor. 


Gelelim Better Call Saul'a. Breaking Bad'den tanıdığımız Saul Goodman'ın önceki hayatını, nasıl avukat olduğunu, oralara nasıl geldiğini anlatırken yine Breaking Bad'deki diğer karakterlerin de o noktaya nasıl ulaştığını çok güzel bir şekilde anlatıyor. 
Şu ana kadar üç sezonu geride bıraktı ve bir sene ara verdi. (Dizi sektöründe verilen bu uzun aralar gerçekten sinir bozucu olmaya başladı!) Mayıs'ta (içinde bulunduğumuz) başlayacaktı güya fakat şimdi de Eylül deniyor. Heyecanla 4. sezonu bekliyoruz. Bütün teaserları izledim. Anlaşılan o ki 4. sezonda artık devreye Walter White da girecek. 



Beni BB'den daha fazla sardığını söyleyebilirim aslında. Tabii Chuck ve Jimmy'nin bitmek tükenmek bilmeyen çekişmeleri gibi can sıkıcı yerleri de mevcut ama karakterler çok güzel işleniyor. Öyle üstünkörü yapmak için yapılmış bir karakter neredeyse yok. En başarılı karakter de Chuck. 
Aslında belki de hepimizin zaman zaman çeşitli dozlarda yaşadığı işe yaramama hissini kapatabilmek için kendisine bir hastalık yaratmış, sevilmediğine kendini inandırmış ve bunun tüm suçunu da kardeşinde bulan bir karakter. Bu kadar da değil aslında üzerinden çok derin tahlillere gidilebilinip psikoloji derslerine konu olabilecek nitelikte olduğunu düşünüyorum. Bir sürpriz olmazsa 4. sezonda bize veda edecek gibi görünüyor. (hani şu bir türlü yayınlanmayan 4. sezon😀)
Her ne kadar BB'yi bilmeyenler izlememeli gibi düşünülse de, bağlantı kurmadan tek başına izleyebileceğiniz bir dizi. Ama bağlantıları kurup, hatta hiç ara vermeden arka arkaya izlemesi ayrı bir keyifli olacaktır. 
Onun dışında ağır cinsellik ve çatışma sahneleri sevenleri sarmayabilir. Daha hukuksal ve psikolojik bir dizi. 
Lütfen yayınlayın artık şu 4. sezonu 😃

Yorumlar

Popüler Yayınlar